Ђаци Основне школе “Јован Јовановић Змај” данас су пригодном приредбом прославили 60 рођендан школе. Цела недеља у школи посвећена је обележавању овог великог јубилеја.

– Централну приредбу смо, као и увек, организовали у холу школе. Обзиром да је наша школа велика и имамо преко 1.500 ученика, деца желе да учествују у програму. Учитељи и наставници су вредно радили са децом и припремили забаван програм. Тренутно имамо 1587 ученика у 61. одељењу и то је податак на који смо поносни – казала је директорка школе Вера Ђорђевић.

На централној свечаности приакзан је филм о раду школе у протеклих 60 година и награђени су најбољи ученици школе.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић честитао је значајан јубилеј свим ученицима и наставном особљу школе.

-Ове године обележавамо 160. година Обреновца, радује нас и шест деценија постојања наше највеће основне школе. Овом приликом желим да се захвалим свим наставницима који су у протеклих шест деценија нашем граду подарили вредну и образовану децу. Желим да се захвалим свим ученицима ове школе, који су у свом даљем раду развијали и градили наш Обреновац. Посебно ме радује што ће рођендански поклон у овој школској години бити за истурено одељење у школи у Звечкој, селу са највећим бројем становника, они добијају потпуно нову школу и фискултурну салу – закључио је Чучковић.