Представници Градске општине Обреновац, посетили су у понедељак општину Обилић на Косову и Метохији.  Ова посета наставак је сарадње између две општине, пошто је у претходном периоду велика помоћ разним институцијама општине Обилић, стигла из општине Обреновац.

Домаћини су се захвалили општини Обреновац на досадашњој помоћи.

-Донирана нам је опрема за ОШ ,,Свети Сава” у Племетини, Дому здравља у Прилужју као и осталим институцијама које функционишу на територији општине Обилић. Веома сам захвалан председнику Мирославу Чучковићу, што нас је посетио са својом делегацијом и надам се да је ово први корак у сарадњи са општином Обилић – истакао је председник општине Обилић, Денић Ненад.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство због реализације споразума који је потписан у претходном периоду у Палати Србије уз присуство највећег државног врха, представника Канцеларије за Косово и Метохију и Града Београда.

-Није први пут да општина Обреновац помаже општинама на Косову и Метохији и то смо радили пуним срцем у Прилужју и Осејану. Данас смо овде посебно радосни, зато што се показала жеља и потреба у разним областима за нашим донацијама. И у области културе, здравства, образовања, пољопривреде и привреде и то је ствар која нас храбри и даје нам доказ да ће овде будућност бити светла, пре свега за малише из овог места. Ми смо имали захтеве за донацијама и те захтеве испунили. Ми смо следбеници политике Александра Вучића, на сваком месту на Косову и Метохији где постоји српски народ, биће српска држава. Данас је то општина Обреновац сутра ће бити неко други. Наш народ треба да зна да има своју браћу на простору централне Србије. Данас нисам само представник општине Обреновац него и представник неколико десетина породица са ових простора, који данас живе и раде на нашој територији, који су сигурно данас и срцем и мислима уз нас – истакао је Чучковић и додао да је данас договорено да малишани из основне школе у Обилићу иду бесплатно на зимовање и летовање са ученицима из Обреновца.

Директор Дома здравља Обреновац др Обрад Исаиловић истакао је значај данашње посете.

– Драго нам што имамо прилику да се упознамо са нашим колегама, људима који раде у здравсту и овде воде бригу о 1000 пацијената. Ми смо ту да им помогнемо и материјално и овом приликом смо им донирали један CRP анализатор, који омогућава диференцијалну дијагностику између бактеријске и вирусне инфекције. Такође смо донирали и један кератометар који служи за дијагностику очних болести – казао је Исаиловић и истакао да је поносан на колеге докторе који у скромним условима успевају да воде изузетну бригу о свим мештанима.

Мирко Машић, директор Дома здравља Прилужје казао је да ова посета веома значи како и за руководство оштине и за све мештане.

– Донација нам веома значи и ово представља велики подстрек како би сачували становништво на овим просторима. Свакако је значајно што нас подржавају у нашем опстанку и јасно изражавају свој став. Господин Чучковић разумео је потребе грађана и он зна да здравство представља стуб опстанка овог народа и ми смо им веома захвални што су разумели наше молбе и донирали нам нову опрему – закључио је Машић.