Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић посетио је данас домаћинство породице Урошевић у Мислођину. Захваљујући подстицајима Града Београда, пољопривредно газдинство је богатије за нову цистерну. Уз породицу Урошевић још 50 пољопривредника из Обреновца добило је субвенције.

-Град Београд је ове године давао 80% средстава за куповину механизације. Урошевићи су конкурисали за цистерну у вредности од 360 хиљада динара. Овај вид субвениција су обреновчани искористили и укупно 50 њих добија подршку за набавку механизације, од 200 колико је укупно добијено на територији града – истакла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Милинко Урошевић, изразио је захвалност због добијања субвенције и рекао да ће му цистерна служити за заливање воћњака. Он је нагласио да овај вид помоћи доста значи пољопривредницима, посебно млађим.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић истакао је да су још три програма тренутно актуелна и позвао остале пољопривреднике да конкуришу.

-Два програма се тичу младих људи, до 40 година. У једном програму пољопривредници могу да добију до милион и по динара и то бесповратно, за набавку опреме или материјала. Други програм је везан за куповину земљишта и то је за нас веома важно. Сваки млади пољопривредник до 40 година, може на 20 година бескаматно да добије новац за куповину земљишта и то до 50 хектара. То је важно и за оне људе који желе да купују напуштена домаћинства и за оне који желе да прошире своју производњу. То је и важно за оне људе који желе да остану на селу али и да се одвоје од родитеља. Ми смо такву врсту програма за младе брачне парове реализовали у граду, ово је директна мера за младе људи који желе да остану на селу. Трећи програм представља директну подршку у износу од 6000 евра за куповину трактора домаће производње који кошта 12000 евра. Значи држава купује пола и тај програм је актуеалан за све узрасте – рекао је Чучковић.

Преседник савета МЗ Мислођин Саша Маричић изразио је задовољство због повећаног броја људи који желе да се баве пољопривредом. Маричић је нагласио да га посебно радујуе чињеница да се све више младих одлучује за бављење пољопривредом и да је збо тога веома значајна подршка и државе и града и општине у виду субвениција.