Издвојено одељење ОШ “Никола Тесла” на Ушћу посетили су председник општине Жељко Јоветић, члан Општинског већа задужен за културу и обрзовање Новица Филиповац и председник Скупштине ГО Обреновац Мирослав Неговановић.

– Последњих година највећа промена која се видела у Градској општини Обреновац је оно што се урадило на текућем одржавању школа и полако најважније ствари приводимо крају. То су кровови, плафони, електроинсталације, столарија, тоалети, подови… На неке школе су већ стављене и фасаде. Најлепши је осећај када дођете у школу а пре тога сте нешто урадили, а деца примете разлику у односу на претходну годину. Школа на Ушћу припада ОШ “Никола Тесла” из Скеле и ове године су и ту почели радови. Урађена је и унутрашња столарија, фасада, осветљење…  Поред ове школе изводе се и радови у Стублинама у ОШ “Живојин Перић” и у Љубинићу. У питању је реконструкција крова. Радови би требало да се заврше крајем септембра. Мислим да ћемо успети да уз наставу прилагодимо и завршетак радова на адаптацији ових објеката – рекао је приликом посете школи председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић.

Директорка ОШ “Никола Тесла” Скела Гордана Петровић рекла је да су ученици задовољни новим изгледом школе и да се другачије понашају када уђу у сређене учионице.

– Труде се да још више оплемене и уреде простор у ком сваки дан проводе одређено време. Ове школске године имамо три одељења, комбинација првог и четвртог разреда, “води” их учитељица Драгана Росић. Имамо и одељење другог разреда које похађа петнаест ученика а у трећи разред иде тринаест ученика. Редовно долази десет предшколаца – рекла је директорка ОШ „Никола Тесла“.

Према речима члана Општинског већа задуженог за образовање и културу Новице Филиповца уложено је око два милиона динара за комплетну реконструкцију простора у издвојеном одељењу на Ушћу.