Пројекат “Брзином до звезда” је још једна у низу активност коју Градска општина Обреновац реализује у сарадњи са Градским секретаријатом за спорт.

Након фудбала, одбојке, кошарке и рукомета, на ред је дошла атлетика па су такмичење у обреновачкој хали спортова организовали Атлетски савез Србије и Спортски савез Обреновца. Пројекат ”Брзином до звезда” је такмичење ученика основних школа у трчању на 40 метара, а 16 најбржих девојчица и 16 најбољих дечака из Обреновца такмичиће се у Београду.

У циљу што бољег “повратка” краљице спортова у Обреновац, члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је најавио изградњу нове атлетске стазе на простору некадашње касарне и оснивање атлетског клуба у Обреновцу.

Координатор пројекта “Брзином до звезда” Немања Илић рекао је да је АСС одлучио да поново покрене тај пројекат, који је први пут био представљен 2006. године и кроз који је у четири циклуса прошло око 140.000 дечака и девојчица из читаве Србије, а у коме је активно учествовало 16.500 ђака. Он се захвалио Спортском савезу Обреновца, као и градској општини Обреновац на помоћи у организацији, а посебно се захвалио школама што су се 100 одсто одазвале на ово такмичење.

Илић је навео да је један од циљева пројекта, поред промовисања атлетике код деце школског узраста, развој комуникације међу децом и промоција здравог начина живота.

Циљ је окупити и истестирати сву децу Србије узраста четвртог и петог разреда основних школа преко школа, општина, градова, република и на крају државног првенства где ће најбољи добијати бројне вредне награде.