Данас је компанија ”Биснод” у Спортско културном центру у Обреновцу организовала окупљање бонитетно изврсних компанија. У питању су компаније које су по ригорозној методологији издвојене да успешно послују, које су финансијски стабилне и за које ”Биснод” гарантује да у наредних годину дана неће имати већих проблема у самом пословању.

Овом приликом је представницима шест компанија са територије градске општине Обреновац додељен сертификат бонитетне изврсности, а то су: НС Боми, Термотек флекс, Симшпед, Прва искра наменска, Енел и Грађевинар.

Јелена Гајић из компаније ”Биснод” је рекла да је ово признање изврсности потврда дугогодишњег систематског и квалитетног рада који добитнике овог сертификата сврстава у сам врх домаће привреде, раме уз раме са предузећима из Европске уније, јер се примењују исти ригорозни и доказани критеријуми у 19 европских земаља у којима Биснод послује.

Сертификат бонитетне изврсности мери се на анализи финансијских извештаја за прошлу годину и прогнозе успешности у пословању за следећих 12 месеци. Аналитичка метода израчунавања је јединствена за сва тржишта Европе и темељи се на службеним годишњим финансијским извештајима пословних субјеката.

У Србији сертификација се врши од 2013. године, кроз сарадњу са Развојном агенцијом Србије, Народном банком Србије, Агенцијом за привредне регистре, привредним и апелационим судовима и Привредном Комором Србије. Компанија “Бисноде” има одличну сарадњу и са Градском општином Обреновац.

Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић је у име општине честитао добитницима сертификата и рекао да сертификат има тежину и може много да значи приликом конкурисања на великим тендерима.

– Желим да поделим са вама, нешто што можда већ знате, а то је да је од пре 4 дана, изменом статута града Београда, поново наша општина надлежна за идавање грађевинских дозвола за објекте до 5000 квадрата. Неко је тотално накарадном одлуком првог јануара 2009. године одузео нама као градској општини ту надлежност, ја сам се тада бавио градњом, и 2010. сам престао тиме да се бавим – рекао је Јовановић у свом обраћању привредницима и позвао их да му се обрате за сваку врсту помоћи.

Он је додао да је изменом статута враћена у Обреновац и комисија за планове и навео да ће чланови комисије бити стручни људи, без политичара.