При крају су радови на изградњи канализационе мреже дуж Ваљевског пута у Звечкој. Урађено је преко 3 километра нове канализације и са једне и друге стране пута, а тренутно су у току завршни радови који подразумевају враћање трасе у првобитно стање. Вредност радова је око 50 милиона динара без ПДВ-а.

Директор ЈКП ”Водовод и канализација” Бранко Матић је рекао да је завршен грађевински део канализације те да следи примопредаја радова, а за два месеца се очекује да започне процес прикључивања домаћинстава.

– Имаћемо око 75 прикључака на нископритисну канализацију и преко 60 прикључака на гравитациони део канализације. Морам да напоменем да нископритисна канализација подразумева мале шахте које ће бити у самим двориштима и у њима ће се налазити пумпе које фекалије гурају у канализацију. Имамо већ такву канализацију у Уровцима и Кртинској као и у Шљивицама. Трошак тих шахти и пумпи ће бити субвенционисан од стране општине, као и сваки други прикључак – истакао је Матић и додао да сам прикључак на канализацију, било да је гравитациона или нископритисна, грађане кошта око 10 000 динара.