Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је у Обреновцу да ће у наредних неколико месеци бити урађена планска документација и започета изградња нове ватрогасне и полицијске станице у нашој општини.

Стефановић, који је присуствовао примопредаји ватрогасног возила које је ”Електропривреда Србије” донирала Ватрогасно-спасилачкој јединици Обреновац, истакао је да ће ова јединица до краја године поред овог возила, добити и навално и теренско возило, које ће набавити Министарство унутрашњих послова.

– Драго ми је да данас у Обреновцу видим испуњење једног обећања и ново јачање капацитета ватрогасно-спасилачких јединца возилом које је донирао ЕПС. Настављамо са даљим опремањем и улагањем у ватрогасно-спасилачке јединице и хоћемо да се боримо да у наредних неколико месеци израдимо планску документацију и започнемо изградњу нове ватрогасне и полицијске станице у Обреновцу, што ће омогућити брже и ефикасније реаговање и савременије услове рада за полицајце и ватрогасце – истакао је Стефановић.

Према његовим речима, припадници Сектора за ванредне ситуације коначно имају прилику да виде напредак у свом сектору и да се увере да држава цени њихов рад, велики напор, труд и борбу тако што им обезбеђује боље услове рада.

– Све оно што смо радили заједно, све оно што су радили ови вредни и храбри људи у Обреновцу након поплава 2014. године, када су сви наши ресурси и капацитети били стављени на тест, показује да су људи који су се даноноћно борили да спасу животе, управо оно најквалитетније што имамо. Увек морамо водити рачуна да ти људи имају најбољу опрему, технику, униформе и све што је потребно како би свој посао обављали лакше у интересу безбедности и сигурности грађана сваке наше општине – нагласио је Стефановић.

Министар је захвалио директору ”Електропривреде Србије” Милораду Грчићу и председнику општине Обреновац Мирославу Чучковићу на подршци коју пружају Министарству унутрашњих послова кроз набавке различите опреме чиме помажу да полиција буде још ефикаснија.

Стефановић је након тога обишао и Полицијску станицу Обреновац, где је са руководиоцима и полицијским службеницима разговарао о оствареним резултатима и условима њиховог рада.

Током посете Обреновцу, потпредседник Владе разговарао је и са председником општине Мирославом Чучковићем о инвестицијама у ову општину, као и са грађанима о даљем унапређењу услова њиховог живота.