инфо билтен | септембар I 2011.

Email not displaying correctly? View it in your browser.



Volonterski socijalni servis – Poziv za šestomesečno volontiranje sa decom iz Zvečanske pod imenom “Budi drug/drugarica”
U okviru Volonterskog socijalnog servisa i partnerstva sa udruženjem Živimo zajedno – Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad, šaljemo vam poziv za šestomesečno volontiranje sa decom iz Zvečanske pod imenom “Budi drug/drugarica” u periodu od oktobra 2011. do marta 2012. godine.

AIESEC prakse
Želiš da unaprediš svoje poslovne veštine u toku studija? Da upoznaš mlade iz celog sveta koji dele tvoje ideje? Da radiš i živiš u novoj sredini? Za mnoge sticanje praktičnog znanja za vreme studiranja deluje nedostižno. Ipak, svake godine oko 700 mladih iz Srbije, sa kolegama studentima iz inostranstva aktivno radi na svom usavršavanju pored fakulteta.  

Konkurs Olimpijskog komiteta Srbije za volontere za OI u Londonu 2012.
Olimpijski komitet Srbije otvorio je konkurs za volontere koji će na putu za London biti podrška u realizaciji programa i aktivnosti OKS u cilju promocije olimpijskih vrednosti i širenja olimpijskog duha u Srbiji. 

Praksa u Nacionalnoj Tempus kancelariji
Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente završne godine i apsolvente da se prijave za praksu u Nacionalnoj Tempus kancelariji (Fond univerziteta Tempus) Traže se dva praktikanta: Saradnik/ca na programima Tempus i Erasmus Mundus 

Praksa u organizaciji CENTRALNO-EVROPSKI FORUM ZA RAZVOJ
Pozivamo sve zainteresovane za usavršavanje u oblasti projektnog menadžmenta, komunikacija i odnosa sa medijima, odnosa sa korporatvinim organizacijama (liderima na tržištu u oblasti energetike i energenata) i saradnje sa internacionalnim organizacijama da se prijave za praksu u Centralno-evropskom forumu za razvoj.


Otvoren konkurs „Podeli svoje znanje – postani mentorka 2011/2012“
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, ERSTE banka i Evropski pokret u Srbiji raspisuju konkurs u okviru projekta „Podeli svoje znanje – postani mentorka“ za mlade žene sa teritorije Republike Srbije, sa jednom godinom relevantnog profesionalnog angažmana.

Radionice fizičkog teatra za ratne veterane i mlade umetnike/aktiviste
Grupa “Hajde da…” i Centar za ratnu traumu, u saradnji sa Kulturnim centrom REX i Bitef polifonijom, realizuju u periodu od 22.-24. septembra 2011. radionice fizičkog teatra namenjene mladima (umetnicima i aktivistima) i veteranima ratova 1991-1999.

SCENARISTIČKE RADIONICE
Pozivamo  sve zainteresovane studente (književnosti, dramaturgije, režije, italijanskog…)  da se prijave na  scenarističke radionice u okviru projekta Barbara. Na radionicama ćemo se baviti prebacivanjem romana u formu scenarija. Roman po kom ćemo bazirati kurs je “Jevanđelje po Mariji” Barbare Alberti, koja će nam se i pridružiti na finalnom sastanku, kada ćemo joj predstaviti radove.

Provedi dan kao sistem administratorSistem administrator je osoba zadužena za razvoj i održavanje informacionih sistema i mreže. Opis posla sistem administratora je veoma opširan i dosta varira od organizacije do organizacije. Oni su obično zaduženi za planiranje, instaliranje i održavanje servera, uvođenje i integraciju novih tehnologija u postojeće okruženje, pronalaženje potencijalnih problema u informacionim sistemima i njihovo rešavanje.

KONKURS ZA UPIS NOVIH STUDENATA/KINJA U SANDŽAKU NA UNIVERZITETSKI KURS: “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici“
Centar za omladinski rad i Urban in u saradnji sa švedskim univerzitetom oglašavaju upis za 20 studenata i studentkinja na univerzitetski kurs Liderstvo i razvojni omladinski rad, koji će biti stipendirani uz podršku Ambasade Velike Britanije i Balkanskog fonda za demokratiju. Po završetku studenti i studenkinje dobijaju diplomu švedskog univerziteta koja nosi 30 ESBP bodova.

Radionica za promovisanje neformalnih vidova obrazovanja među beogradskim srednjoškolcima
Udruženje “Kolektiv Pozitiv” i Društvo srpsko-japanskog prijateljstva “Tagai” pod pokroviteljstvom međunarodne inicijative “Balkans Let’s Get Up”od 10.09. do 01.10. organizuju RADIONICU za promovisanje neformalnih vidova obrazovanja među beogradskim srednjoškolcima.

Konkurs za učešće na treningu “Proaktivni budžet”
Organizacija civilnog društva Proaktiv, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, raspisuje JAVNI POZIV za učešće na treningu “Proaktivni budžet” koji će se održati u dva modula. Prvi modul planiran je za 23. i 24. septembar dok je drugi planiran za sredinu oktobra meseca.

„JAČANJE KAPACITETA UPRAVE ZA PRISTUPANJE SRBIJE EVROPSKOJ UNIJI“
Nаpredni progrаm obuke zа zаposlene u lokаlnoj sаmouprаvi, držаvnoj i pokrаjinskoj uprаvi, jаvnim preduzećimа, rаzvojnim аgencijаmа i drugim institucijаmа i telimа Republike Srbije
Prijаvni formulаr zа obrаzovni progrаm „Politikа Evropske unije u oblаsti zаpošljаvаnjа“ možete preuzeti nа veb аdresi www.bos.rs/sa4eu i poslаti do 9. septembrа 2011.


KONKURS „DOBRODOŠLI U NEMAČKU“ OTVOREN DO 10. SEPTEMBRA
Konkurs „Dobrodošli u Nemačku“, namenjen društveno aktivnim studentima osnovnih i master studija univerziteta u Srbiji, otvoren je do 10. septembra 2011. godine.

Telekom Srbija raspisao konkurs za prijem 75 saradnika u 2011. godini
Telekom Srbija raspisao je javni oglas za prijem 75 saradnika u 2011. godini.
Ukoliko delite sa nama želju i ambiciju da inovativnim uslugama obogaćujemo i ulepšavamo život ljudi, nudimo Vam šansu da zajedno rastemo kao regionalni lider u infaromacionom društvu budućnosti.

Konkurs za najbolju priču za mlade – KC Grad
Evropski centar za kulturu i debatu “Grad” raspisuje drugi konkurs za najbolju kratku priču regiona. Posle tematske zbirke “Gradske priče”, u kojoj je osnovna tema bila “grad”, novo izdanje biće namenjeno mlađoj, tinejdžerskoj publici.

Konkurs za projekte iz oblasti kulture za 2012.
Poziv ustanovama kulture, umetničkim i drugim udruženjeima, organizacijama, umetnicima i autorima projekata u oblasti kulture na teritoriji grada Beogradada dostave predloge programa i pojedinačnih projekata u oblasti kulture za 2012.

Konkurs za projekte iz oblasti borbe protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja
Projekаt „Borbа protiv seksuаlnog i rodno zаsnovаnog nаsiljа“ Uprаve zа rodnu rаvnoprаvnost Ministаrstvа rаdа i socijаlne politike u sаrаdnji sа Progrаmom Ujedinjenih nаcijа zа rаzvoj, uz finаnsijsku podršku Vlаde Krаljevine Norveške, objаvljuje konkurs zа dodelu grаntovа orgаnizаcijаmа civilnog društvа.

Poziv za projekte prekogranične saradnje IPA BiH – Srbija
Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Bosne i Hercegovine objavljuju…

Konkurs – Nokia ringtone
Nokia je pokrenula globalnu kampanju u kojoj poziva sve zainteresovane da budu kreativni i komponuju novu verziju prepoznatljive melodije kojom zvone Nokia telefoni. Sve melodije mogu biti predložene ili preslušane i ocenjene na internet lokaciji http://nokiatune.audiodraft.com.

KONKURS DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA NOVE PROJEKTE U UMETNOSTI I KULTURI 2011.
U želji da animira kreativne i talentovane mlade ljude, koji imaju poteškoća da realizuju svoje ideje, Dom omladine Beograda odlučio je 2010. godine da pokrene još jednu inicijativu koja će im omogućiti da javnosti predstave svoje stvaralaštvo.

Konkurs za koordinatora dugoročnih razmena volontera – Volonterski centar Vojvodine
Volonterski centar Vojvodine vas obaveštava da je otvorena volonterska pozicija koordinatora dugoročnih razmena volontera, koji se bavi EVS i LTV razmenama. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave. U nastavku se nalaze uslovi i opis posla koordinatora, kao i prijavni formular. Ukoliko ste se ponekad zapitali kako mi to funkcionišemo i hteli da budete deo VCV-a i jedne cele međunarodne mreže, ovo je za vas.

Konkurs fonda “Mesta u srcu”
Fond Mesta u srcu, šesti put dodeljuje nagradu organizacijama civilnog društva, odnosno neformalnim grupama koje su u 2010. godini sprovele projekte sa najpozitivnijim efektima u svojim lokalnim zajednicama.

UN – poziv za dostavljanje predloga projekata
Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) , Svetska Turistička Organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO), Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) objavljuje poziv za dostavljanje predloga projekata na sledeće tematske celine..

 


konkurs za stipendiju za Američko-srpskocrnogorski omladinski liderski program razmene (A-SMYLE) za Srbiju
Srednjoškolci!!   Američki savet za međunarodno obrazovanje raspisuje konkurs za stipendiju za Američko-srpskocrnogorski omladinski liderski program razmene (A-SMYLE) za Srbiju. 

Konkurs zа dodelu učeničkih kreditа i stipendijа zа školsku 2011/2012. godinu
Nа osnovu člаnа 9. stаv 4. Zаkonа o učeničkom i studentskom stаndаrdu („Službeni glаsnik RS”, broj 18/10), člаnа 6. stаv 1. Prаvilnikа o učeničkim i studentskim kreditimа i stipendijаmа („Službeni glаsnik RS”, broj 46/10) i Rešenjа broj: 451-02-1334/2011-05 od 30.05.2011. godine, Ministаrstvo prosvete i nаuke rаspisuje Konkurs zа dodelu učeničkih kreditа i stipendijа zа školsku 2011/2012. godinu 

Nacionalne stipendije “Za žene u nauci” za 2011.
Pozivamo mlade naučnice da se do  1. novembra 2011. godine prijave za program i konkurišu za jednu od tri ovogodišnje stipendije, svaka u iznosu od 5 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti. Stipendistkinje za 2011. će biti proglašene do kraja godine.

Konkurs za 30 stipendija za školsku 2011/2012.godinu | Fond 5 +
Fond za podršku školovanju talentovane dece („Fond za 5+“) , čiji je osnivač Srpska banka a.d., Beograd, raspisao je konkurs za dodelu 30 stipendija, i to 15 stipendija učenicima osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i 15 stipendija učenicima srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica, i to za školsku 2011/2012. godinu. 

STIPENDIJE – SRBIJA 2011-12 – Fondacija Konrad Adenauer
Nemačka Fondacija Konrad Adenauer je 2002. godine započela program finansijske pomoći politički angažovanim studentima završnih godina fakulteta, postdiplomcima i doktorantima u Srbiji i Crnoj Gori. Politička angažovanost studenata ne podrazumeva isključivo aktivnost u okviru neke od demokratski orijentisanih stranaka u Srbiji,već angažovanost u / ili nevladinim ili studentskim organizacijama.
Rok za podnošenje prijave je 10. septembar 2011 godine.