Као и на многим градским саобраћајницама, недавно су почели радови и у Улици краља Милана. Иако су радови на самом почетку, очигледно је да се интензивно ради и да ова улица полако добија нови изглед.

Радове у овој улици обишли су председник Градске општине Жељко Јоветић, члан Општинског већа Мирко Кнежевић, директор и заменик директора ЈП за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић и Милан Трифковић.

– Ово је једна од најлошијих градских саобраћајница, првенствено због тога што су се у последњих неколико година овде радиле топловодна и канализациона мрежа и још много тога, а недавно је завршена и реконструкција водоводне мреже. Што се инфраструктуре тиче у овом делу је све спремно за асфалтирање. Ја се надам да ће ова саобраћајница опстати дуже него друге у граду јер не очекујемо неке радове нити  проблеме са инфраструктуром – рекао је Жељко Јоветић.

Уређење ове саобраћајнице је у току, а најаве су да ће до краја године Обреновчани имати и бициклистичку стазу од тениских терена до Забрана.

– Како би бициклистичка стаза била осветљена ми смо за почетак поставили једну соларну светиљку, да бисмо тестирали њен капацитет јер желимо да осветлимо целу бициклистичку стазу. Ако све буде како смо замислили, поставиће се још соларних светиљки све до Забрана. Јавно комунално предузеће је задужено за мобилијар као и уређење простора дуж бициклистичке стазе – истакао је Јоветић.

Надлежни из ЈП за изградњу Обреновца сматрају да ће ова саобраћајница имати дуг век трајања.

– Укупна дужина оба крака је око 820 метара. Ради се комплетна реконструкција коловоза укључујући и изградњу тротоара. Планирано је да се уради и проширење коловоза на шест метара и по 1,5 метар тротоара са обе стране тамо где буду дозвољавали имовинско правни односи. Укупна ширина би износила девет метара. На местима на којима коловоз буде проширен радиће се четрдесет центиметара носећег слоја, преко тога шест центиметара БНС (битумизираног носећег слоја) и четири центиметра завршног слоја асфалта. Тротоари ће бити асфалтирани али и оивичени са обе стране. Овде годинама постоји кишна канализација али није у функцији због тога што нису урађени сливници и ивичњаци. Сада ће и то бити урађено. Канализација постоји од улице Арчибалда Рајса па до Купиначке, а део према Улици краља Александра решићемо одводњавањем у канал Купинац – објаснио је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић.

За извођење ових радова било је предвиђено двадесет пет милиона динара али је на тендеру добијена понуда да се све реализује са двадесет милиона динара тако да ће преосталих пет милиона бити уложено у тротоаре са друге стране Купинца. Рок за завршетак радова је два месеца, а извођач радова је фирма „Изотекс“.