Данас је председник градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао месну заједницу Грабовац. У Михајловића крају је постојао дрвени мост преко ободно гравитационог канала који се 2015. године урушио. Прошле недеље је завршена изградња потпуно новог моста на месту старог. Вредност радова је 2,5 милиона динара, а извођач је био ЈВП ”Београдводе”.

– Од почетка године потпуно смо реконструисали три моста преко ободно гравитационог канала, овај на простору Грабовца и још два на подручју Скеле. Нећемо се на томе зауставити јер желимо да реконструишемо све дотрајале мостове, има их још три на целокупној територији и они ће бити предвиђени планом и програмом за следећу годину – истакао је саветник председника градске општине Обреновац Дејан Камбер.

– Пољопривредници са својом пољопривредном механизацијом су морали да обилазе и више десетина километара да би дошли до својих њива. Ободно гравитациони канал је дуг 15 километара и највећи је канал у Обреновцу. У претхоних пар година је чишћен у етапама од по 3 километра, прошле године је чишћен део у Скели до реке Саве – објаснио је Камбер.

Чучковић је констатовао да је вода у каналу сада бистра и рекао да ће тако бити и у Рватима када се заврше радови на реконструкцији и чишћењу канала Купинац. Он је овом прилико дао налог извођачу радова да се пут који је оштећен током изградње моста врати у првобитно стање.

Заменик председника Савета месне заједнице Грабовац Жељко Топаловић је подсетио да је на иницијативу Савета прошле године изграђен нови мост у насељу Шевар и најавио да је за следећу годину у плану изградња моста у Матића крају.