Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објавила је конкурс за остваривање подстицаја за подршку програмима који се односе на диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима у 2019. години.  Конкурс траје од 17.10.2019 до 31.12.2019.

Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац је рекла да право на ове подстицаје остварују они који имају до 40 година живота и који су се пријавили у Регистар  Регистру пољопривредних газдинстава после 1. јануара 2018. године.

– Министарство ће овог пута исплаћивати 75 одсто укупне инвестиције, осталих 25 одсто су трошак пољопривредника – објаснила је Мушкиња.

Подстицаји обухватају подршку програмима за диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима, и то за развој и унапређење примарне биљне производње на пољопривредним газдинствима младих пољопривредника; за развој и унапређење примарне сточарске производње,као и за развој и унапређење примарне сточарске производње кроз набавку квалитетних приплодних грла.

Мушкиња је додала да је максимални износ подстицаја за пољопривреднике који прођу конкурс 1,5 милиона динара.

– Што се тиче Обреновца, код нас је велико интересовање за ове конкурсе, до сада смо имали између 3 и 5 пољопривредника који остваре право на подстицаје – закључила је Мушкиња.

Све информације у вези конкурса као и помоћ при подношењу захтева заинтересовани пољопривредници могу добити у Канцеларији за пољопривреду Градске општине Обреновац.

Комлетан текст конкурса и остале информације, можете преузети овде.