Након што је завршена прва фаза радова на реконструкцији водоводне мреже дуж Улице Ђачког батаљона, у току је друга фаза радова на преосталих 2,5 километра дуж улица Солунског фронта и Ваљевског пута до надвожњака у Стублинама. Циљ радова је повећати пречник цеви како би се омогућило стабилније водоснабдевање постојећим корисницима као и да се омогући снабдевање градском водом за села у јужном делу општине која тренутно немају водоводну мрежу.

– До сада смо урадили око 2 киломтера нове водоводне мреже, остаје нам још 2,5 километра са комплетним превезивањем свих старих прикључака на овој линији којих има око 500. У току извођења радова наилазили смо на много проблема као и на доста каблова и инфраструктуре која није уцртана, било је проблема и за грађане у виду прекида водоснабдевања – казао је Матић и замолио за разумевање и стрпљење док се радови не заврше.

Матић је подсетио да се на истој траси у Улици Ваљевски пут од Улице Цара Лазара па до скретања за Гребачу ради и канализациона мрежа. Он је додао да ће тај посао бити завршен до краја године, те ће од почетка следеће године грађани моћи да се прикључују и каналаизациону и водоводну мрежу.

Радове је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је нагласио да ови радови представљају први корак у обећању да се са водоводном мрежом дође до последње куће у Обреновцу. Преосталих 13 одсто територије Обреновца који немају воду су месне заједнице Вукићевица, Љубинић, Дрен, Орашац, Трстеница, Пироман и Бровић.

Чучковић је искористио прилику и најавио још инфрастуктурних радова широм Обреновца.

– Новембар који је пред нама ће бити обележен почетком радова на канализацији Уровци и Кртинска. Такође, 15. новембра се отвара тендер за канализациону мрежу на Шабачком путу, уколико ту добијемо извођача и не буде било жалби имаћемо до краја године распламсана градилишта у ова три краја Обреновца – закључио је Чучковић.