”Омладински фонд” је програм за доделу новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади људи. У току је реализација 12 пројеката широм општине Обреновац који су подржани на овогодишњем конкурсу.

Милош Станојевић, члан Већа Градске општине Обреновац обишао је јуче Основну школу ”Дражевац” где су подржана два пројекта. Наиме, за опремање школског дворишта у матичној школи у Дражевцу опредељено је 60.000 динара, док је за постављање мобилијара у дворишту истуреног одељења школе у Конатицама опредељено 100.000 динара.

Учитељица Александра Јованић је рекла да су захваљујући средствима из ”Омладинског фонда” у дворишту школе у Конатицама постављене клацкалице, љуљашке и пењалица. Она је истакла да су деца презадовољна, јер само напољу могу да похађају наставу физичке културе.

Са друге стране, ученици матичне школе у Дражевцу су изразили жељу за постављањем клупа како би се оплеменио простор у школском дворишту.

Станојевић је рекао да су поред ових пројеката подржане различите идеје младих које ће се реализовати и у Малој Моштаници, Великом Пољу, Скели, Стублинама, Орашцу и градском делу општине Обреновац, у укупном износу од 1.160.000,00 динара.

– Ови мобилијари ће служити ђацима како за време наставе тако и у слободно време које буду желели да проведу у школском дворишту. Веома је важно стварати исте услове за рад деце у граду и на селу – закључио је Станојевић.

Програм Омладински фонд заједно реализују Kанцеларија за младе градске општине Обреновац у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, Фондацијом Мозаик и Фондацијом за младе Обреновца. Програм се већ седам година реализује у Обреновцу и пример је добре праксе активног учешћа младих у доношењу одлука.