Поводом почетка нове школске године председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић, члан општинског Већа задужен за културу и образовање Новица Филиповац и председник Управног одбора Фарманове Јане Честовалиев посетили су ђаке прваке у основним школама „Посавски партизани“, „Јован Јовановић Змај“, „Душан Полексић“ и „Љубомир Аћимовић“. Том приликом су им уручили и поклоне које су припремиле општина Обреновац и Фарманова.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је тим поводом изјавио:

– Данас је 863 деце кренуло у први разред основне школе, а ја се надам да ће се број првака повећати. Ове године имамо рекордан број првака, као и пригодне поклоне за њих, попут школских торби које је поклонио Град Београд па и књиге. Поклоне за обреновачке прваке је припремила и Градска општина Обреновац којој се придружила и компанија Фарманова из Београда. Запослени из ове установе су желели да ђацима пожеле успешан почетак школовања и да им уруче поклоне из своје производње – рекао је Јоветић.

Председник општине је нагласио да свако дете памти полазак у школу по нечему.

– Неко по лепом времену, неко по другу или другарици из клупе, неко по крофни или бомбони коју је добио од учитељице. Ја се надам да ће ученици понети лепе успомене из школе након добродошлице која им је упућена овог првог септембра и да ће им то пружити основе за неко даље школовање које је ће им обезбедити сигурну будућност и егзистенцију – поручио Жељко Јоветић.

Председник Управног одбора Фарманове Јане Честовалиев је приликом посете обреновачким школама рекао да запослени у Фарамнови желе да сарађују са општинама и да је стратегија компаније да се то чини у континуитету.

– Циљ нам је да нас упознају и општине а и становништво. Ми у Обреновцу имамо своју фабрику па се може рећи да нам је ова општина партнер. Ми ћемо у складу са својим могућностима покушавати да поможемо општине и овом акцијом смо то показали. Фабрика у Обреновцу је недавно основана, а циљ нам је да послујемо и на другим пољима. Ове године имамо много првака, а ми смо им поделили часописе и основни прибор који им је на почетку школовања неопходан – казао је Јане Честовалиев.

Према речима члана општинског Већа задуженог за културу и образовање Новице Филиповца  школе на територији Градске општине Обреновац дочекале су спремно први септембар.