У циљу промоције књижевног стваралаштва на територији Градске општине Обреновац данас је у холу Спортско културног центра ”Обреновац” отворен Сајам књига. Први пут након 8 година, Обреновчани ће имати прилику да се друже са обреновачким ауторима и писцима и по повољнијим ценама купе књиге.

Сви заинтересовани, од данас до петка, 18. октобра, могу посетити овај сајам од 11.00 до 20.00 часова.

Сајам је отворио председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

– Ви сте сведоци да је Обреновац град који је у свој историји био у многим областима џин. Пре неколико година смо нажалост сви били на коленима, и он је поклекао, али ми смо заједно успели да га подигнемо на ноге. Изградња аутопута, моста, новог дома здравља, неколико школа, то су карактеристике модерног града, али наш Обреновац џином чине и његови уметници, књижевници, сликари, глумци и сви они који су посвећени овој врсти напретка и обележавања историје на данашњи дан у нашем граду. Поносан сам што можемо видети велики број излагача, поносан сам на ваше генерацијске разлике, што иако то није профитабилна делатност не одустајете и сигуран сам да ће Обреновчани услишити мој позив и молбу да овде дођу и оплемене своју библиотеку вашим делима – казао је Чучковић у свом обраћању.

Обреновчане је на сајам позвао и директор СКЦ-а Иван Јегоровић.

– Ово је један прави мали празник културе у нашем граду, локални књижевници глобалних размера данас су наши гости. Сви људи који желе ће, у три дана, моћи да виде шта то наши књижевници нуде и да схвате колико плодних књижевника у нашем граду имамо – истакао је Јегоровић и рекао да је ово први корак ка томе да се писци промовишу. Он је додао да ће сајам следеће године бити грандиознији јер ће бити позвани и писци из других градова.