Данас је у парку Арборетум одржана јавна показна вежба. Ученици обреновачких основних школа су могли да присуствују симулацији саобраћајне незгоде и пожара и указивању помоћи повређенима. Вежбу су заједно организовали представници Градске општине Обреновац, Црвеног крста, Дома здравља, Ватрогасно спасилачке јединице и Полицијске станице.

На самом почетку се присутним ученицима обратио председник Скупштине градске општине Обреновац Мирко Вранешевић који је са њима разговарао о безбедном понашању у саобраћају. Он је рекао да му је драго што су ученици то савладали и што ни једно дете, за последње четири године, није имало незгоду на путу до школе.

Дивна Сокић секретар Црвеног крста Обреновац је рекла да је циљ вежбе указивање на важност обједињеног дејствовања свих служби и објаснила колико су вежбе реалне.

– На лице места стиже полиција и обезбеђује терен, након тога долазе ватрогасци извлаче повређене из пожара на објекту, предају их волонтерима Црвеног крста који имају знања из прве помоћи, након тога долази хитна помоћ која одвози повређене у дом здравља. Још једна вежба је симулација судара два возила са троје повређених – казала је Дивна Сокић и додала да ће се организатори трудити да овакве акције претворе у традицију, ако се ова вежба буде допала ученицима.

Члан Већа градске општине Обреновац Милош Станојевић је изразио наду да ће велики број ученика након ове вежбе показати заинтересованост за нека од ових занимања или волонтирати у Црвеном крсту како би могли да притекну у помоћ уколико се нађу у некој кризној ситуацији.