У Техничкој школи у Обреновцу у току су радови на уређењу спортског терена и дворишта школе. На иницијативу Ученичког парламета ове школе, из буџета Градске општине Обреновац, издвојено је 5 милиона динара за ову намену. Комплетан простор од готово 2,5 хиљаде квадрата ће бити асфалтиран у оквиру којег ће бити уређени кошаркашки, рукометни и одбојкашки терен.

Братислав Мићаловић наставник физичке културе је истакао да је Техничка школа једина школа у Обреновцу која нема фискултурну салу.

– Терен нам је и пре поплаве био у лошем стању, а после поплаве 2014. године стање је било још горе. Наши ученици су се преко ђачког парламента организовали и конкурисали на конкурсу Комшијске иницијативе, добили смо неке донације да обележимо терене и да купимо табле, онда смо се обратили општини – казао је Мићаловић и додао да ће ученици који су на међународним такмичењима у варењу направили изузетне резултате помоћи да се постојећа инфраструктура искористи.

Мирослав Чучковић председник Градске општине Обреновац је током обиласка радова нагласио да је постојање ђачких парламената у свим основним и средњим школама јако важна институција.

– Ми желимо овим гестом да им покажемо колико су њихове одлуке важне и колико ћу ја лично, као председник општине бити посвећен њиховим иницијативама. Они су заслужили ову врсту инвестиције. Овде ће моћи да се припремају за своје будуће победе. Добили смо обећање да ће се потрудити да, након победе на градском такмичењу, победе у фудбалу и на републичком такмичењу – казао је Чучковић и додао да га радује што је велики број ученика посвећен спорту.

Чучковић је искористио прилику и најавио да ће до краја године комплетна столарија у школи, која је била дотрајала, бити замењена.