Јуче је још једна група од стотину пензионера са територије Градске општине Обреновац отпутовала на бесплатан дводневни излет у Врњачку Бању.

Наиме, током претходне године Градска општина Обреновац је сваког викенда организовала бесплатне једнодневне излете у циљу унапређења услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Пролетос је уведена новина, те обреновачки пензионери имају могућност да бесплатно бораве у овој популарној Бањи и то два дана.

Заједно са пензионерима пут Бање је кренуо и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Он је том приликом истакао да је некада требало и по неколико сати више да се стигне на одређену дестинацију у Србији, а да се данас, захваљујући аутопуту од Обреновца, до Врњачке Бање може доћи брзо и безбедно.

Пензионери су били смештени у Хотелу ”Банбус” у чијој су поликлиници имали могућност и да изврше бесплатне лекарске прегледе.

Током свечане вечере Чучковић је у свом обраћању пензионерима истакао да је брига о старима важна колико и брига о младима.

– Ми смо општина која јасно и гласно ради на солидарности, на бризи једни о другима, зато што смо свесни да је најтежа болест самоћа и овакви сусрети су томе посвећени да се окупимо да се дружимо и да нематеријалне ствари барем у току два дана победе оне свакодневне материјалне ствари о којима бринемо. Мој основни циљ јесте да после мене ово нико не сме да укине, као ни бесплатно летовање и зимовање за основце, бесплатан спорт за децу од 10 до 18 година и бесплатно летовање за матуранте и студенте. Сви смо пролазни, а ови програми морају да опстану – закључио је Чучковић што је било поздрављено великим аплаузом.

Са пензионерима су у бањи боравили и чланови црквеног хора ”Свети Јоаким и Ана”.

У Врњачкој Бањи је до сада боравило више од хиљаду пензионера, а план је да у овој акцији буде обухваћено свих 12300 пензионера из Обреновца.