Фестивалско недељно јутро започело је Фијакеријадом која је по трећи пут продефиловала улицама Обреновца и финиширала у обреновачком излетишту Забран. Преко тридесет фијакериста и љубитеља коња пробудила је успомене код старијих Обреновчана и радозналост код најмлађих. Фијакеристе је поздравио заменик председника Скупштине ГО Обреновац Бранко Матић, а КУД Круна из Великог Поља приредило је кратак програм.

Грађани су могли да се до излетишта Забран провозају фијакерима, каруцама, шпедитерима. За учеснике и госте у Забрану је организована изложба радова Ликовне колоније Забран 2011. у организацији Удружења ликовних уметника “Мост” из Обреновца. Након разгледања радова уметника из Параћина, Ковина, Београда, Умке, Обреновца, Новог Сонча у Пољској, насталих у протеклој недељи, организован је ручак у природи, а посетиоци су могли да искористе лепо време и за купање у оближњој Сави. Ришард Милек, сликар из Пољске био је посебно инспирисан Забраном, шумом и реком. Своје обреновачке импресије, али и пољске мотиве пренео је на пет слика које су настале на УЛУМ-овој колонији.

Део културе сваког народа је и национална кухиња. Дегустација националних јела одржана је у Хотелу “Обреновац”. На менију су били пољска супа Журек и црни хлеб, италијанска паста, бугарска мусака, српски свадбарски купус и, наравно, роштиљ…

Вечерашњим концертом у 20 часова на тргу Др Зоран Ђинђић у Обреновцу завршава се званични програм манифестције “Међународни сусрети у Обреновцу 2011.”

{yoogallery src=[/images/festival/fotke/] width=[100]}