У излетничкој шуми Забран завршени су радови на изградњи новог пешачког моста преко канала до долме. Нови мостић се налази преко пута улаза на трим стазу, те од сада ово омиљено место Обреновчана пружа могућност за коришћење стаза у дужини од 10 километара, рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић.

– Прелаз преко канала представља само један део пешачко бициклистичке зоне коју смо у току претходних година успели да изградимо око Забрана у дужини од 10 километара и тиме нашим корисницима омогућимо да користе све садржаје који овде постоје.  Долма представља добру подлогу за трчање, али ми нећемо овде стати, већ настављамо са унапређењем овог простора – казао је Андрић и најавио да ће до краја месеца у Забрану бити постављена дечија стена за пењање, а до краја године ће бити завршена пројектна документација за изградњу Авантура парка за децу.

Авантура парк ће, према Андрићевим речима, бити изграђен по угледу на такве паркове који се налазе на Ади Циганлији или на Златибору, а требало би да допринесе повећању броја туриста у Забрану.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је нагласио да изградња моста употпуњује спортско рекреативни садржај у Забрану и закључио да ће посетиоци моћи безбедно да се рекреирају било шетњом, вожњом бицикла или трчањем.

– Трим стаза је рај за спортске рекреативце Обреновца, идемо корак даље, на иницијативу грађана имамо могућност да мостићем спојимо излетиште Забран са реком Колубаром и на тај начин додатно проширимо спортске и рекреативне садржаје како би наших суграђани могли да уживају – нагласио је Станковић.