Систем даљинског грејања је главни елемент који живот у Обреновцу чини бољим у односу на све градове у Србији. Зато је Обреновац први и по режиму топлих проба које су званично почеле 1. октобра.

– После веома лепог и лаганог пуштања целог система у погон, десила се једна хаварија на одвојку пречника 400 милиметара и она је рекордно брзо санирана, тако да је синоћ у 22 часа све било потпуно у функцији. 48 сата од пуштања система имамо поново стабилан систем 100 одсто конзума и то јесте период за шта служе топле пробе и заправо прижељкујемо да све оно што има да се деси да се деси сада док је температура 14 степени а не на -10 степени – казао је директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић.

Ивковић је навео да се до краја дана очекује стабилизација система и да овај период служи за отклањање неких недостатака којих ће сигурно бити. Он је додао да грејна сезона званично почиње 15. октобра.

– Све институције имају стабилну испоруку топлотне енергије, једино ”Београдске електране” у школи ”Јефимија” обављају радове – рекао је Ивковић.

У посети диспечерском центру био је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је нагласио да ће цене грејања у Обреновцу бити у нивоу прошлогодишњих.

– Ова година је карактеристична за разлику од свих осталих до сада зато што је најдуже трајала грејна сезона. Због временских прилика је грејање прекинуто тек 2 недеље након Ђурђевдана. А због најаве РХМЗ-а смо две недеље пре грејне сезоне кренули са топлим пробама 1. октобра. Цене ће остати на нивоу на ком су биле и прошле године што значи да ћемо и даље имати најјефтиније и најпоузданије грејање у Србији – објаснио је Чучковић.

Он је истакао да су улагања у реконструкцију мреже претходне 3 године дала резултат и додао да ће насеља Бело Поље и Бреска добити топлотну енергију до краја ове године.