Данас је у канцеларији месне заједнице Барич потписан уговор за израду генералног пројекта изградње канализације у Баричу. Овим пројектом су обухваћене фекална и кишна канализација у целом насељеном месту које има око 15 000 квадратних метара површине и преко 6 000 становника. Уговор су потписали директор ЈКП Водовод и канализација ”Обреновац” Бранко Матић и представник компаније ”Водотехника” из Београда. Вредност уговора је 3,6 милиона динара без ПДВ-а.

Матић је овом приликом подсетио да је овај посао најављен пре неколико месеци када су се представници општине сусрели са мештанима Барича у Улици Милисава Чамџије.

– Сам пројекат ће бити готов за 240 дана, видећемо колико ће бити сливова, то у овом тренутку не можемо рећи, а у деловима у којима неће моћи да се изгради кишна канализација, проблем ће бити решен изградњом путних канала – казао је Матић и објаснио да ће цело насељено место Барич бити обухваћено овим пројектом. Он је додао да ће пројектом бити обухваћен и један део Обреновачког пута који припада насељеном месту Мислођин.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је рекао да је данашњи датум најважнији датум у историји Барича.

– Обзиром на конфигурацију терена, ово ће бити врло захтеван задатак за пројектанта, а ми смо се протеклих неколико година доказали као одговорни људи који воде општину и за пројектовање канализације у насељу Шљивице, у насељу Браће Југовић и за Звечку смо укључивали и грађане. Овом приликом позивам мештане Барича да дођу у месну канцеларију јер они најбоље познају ситуацију и стање на терену што се тичу клизишта које могу да помогну у овом пројекту – истакао је Вранешевић и нагласио да су средства за изградњу канализација Барича обезбеђена у националном инвестиционом плану.

Председник Савета месне заједнице Бранко Мрђа је изразио задовољство поводом потписивања уговора за овај, како каже, највећи пројекат у историји Барича и истакао да Барич то заслужује.