Како би се унапредило одржавање комуналног реда у Обреновцу, Јавно комунално предузеће ”Обреновац” обновило је свој возни парк са 7 нових возила и две машине. Од данас ће на улицама Обреновца бити два путарца, два терететна путничка аутомобила и три класична путничка аутомобила, као и нове косачице.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић казао је да се набавком нових возила наставља активност побољшања возног парка у свим јавним предузећима.

-Тим процесом се интезивно бавимо последњих 5 година и успели смо да већи број машина и возила заменимо потпуно новим. Ми као општина Обреновац имамо могућност да помажемо рад наших јавних предузећа, као њихов оснивач. То успевамо зато што у претходне три године имамо више од 3000 новозапослених људи на нашој територији. Обреновчани раде у компанијама ,,Меи Та”, Банком као и у фирмама које раде при ЕПС-у. Новац који се добија од пореза на њихове плате слива се у буџет општине и та средства усмерена су у куповину нових возила. Циљ је да сва возила заменимо у наредном периоду и то ја важно зато што када купимо ново возило за предузеће имамо гарантни рок између 3 и 5 година. Тада предузеће има трошкове само за одржавање и потрошни материјал, све остало у вези кварова иде на терет произвођача – додао је Јовановић и нагласио да је анализа показала да су велика средства из буџета потрошена у претходном периоду на покушај сервисирања старих и дотрајалих возила и да је управо зато набавка нових возила исплативија.

Директор Јавног комуналног предузећа ,,Обреновац” Славко Берић рекао је да су све машине ЈКП-а на располагању 24 часа и да су стално на улицама Обреновца.

-Ми смо проширили наш обухват и добили смо ангажовање на ТЕНТ-у А и Б и наше чистилице су такође тамо. Уз остале уговоре повећани су нам знатно приходи и та средства смо определили како би обновили возни парк. Нова возила значајна су за све секторе и њихове потребе – додао је Берић и најавио да ће нови смећар бити на улицама Обреновца до краја године.

Раденко Савић, шеф одржавања у ЈКП ,,Обреновац” истакао је да су возила у претходном периоду била у јако лошем стању и да су раније увек набављана половна возила.

-Већ 32 године сам у фирми и први пут смо добили ново возило које ће бити на располагању свим секторима и биће у служби грађана. Возила су била у веома лошем стању и веома је значајно за предузеће да има нова возила. Стара возила и њихово сервисирање није економски исплативо – додао је Савић.