Комисија за безбедност у саобраћају ГО Обреновац, у сарадњи са саобраћајном полицијом ове школске године поделиће флуоресцентне прслуке ученицима првог разреда. Прслуци су данас подељени првацима ОШ “14 октобар” у Баричу, а ова акција биће настављена и у другим основним школама.

Председник комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић је рекао да је због појачане фреквенције саобраћаја у Баричу ова акција започета баш у тој школи.

-Малишани врло радо носе прлук, њима то представља вид забаве и игре, а заправо је веома важан зато што остали учесници у саобраћају обрате већу пажњу на наше најмлађе ученике. Због отварања аутопута данас смо у Баричу, али сличне акције имаћемо у наредном периоду и у свим осталим школама. Наш циљ је да наставимо позитиван тренд, ми у Србији у протекле три године нисмо имали ситуацију где је неко дете повређено у зони школе. У Обреновцу већ пета година заредом, да дете на путу до школе и до куће није учесник саобраћајне незгоде. Томе су значајно допринеле и ове наше акције и едукације. Захваљујемо се и родитељима за знање које преносе деци и које носе од куће, како да се правилно и безбедно понашају у саобраћају – додао је Вранешевић и овом приликом апеловао на возаче да успоре брзину кретања у зонама школа.

У наредном периоду Градска општина Обреновац ће у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају за све ђаке прваке на својој територији обезбедити ”Пажљивкова правила у саобраћају”. У питању је илустрована књига чији је издавач Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије.