Вашар у Грабовцу који се организује на празник Велика Госпојина некада је био чувен, не само у Обреновцу, већ и шире. Након дуже паузе вашар је почео поново да се организује.

Уочи празника, јуче увече је испред месне заједнице организован културно уметнички програм као и пријем за ђаке прваке из Грабовца. Ове школске године је у Основну школу у Грабовцу уписано дупло више ђака првака него лани, а Савет месне заједнице и Градска општина Обреновац су обезбедили поклоне за њих у виду школског прибора.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је присуствовао културно уметничком програму и у свом обраћању подсетио Грабовчане да су се на прошлогодишњој манифестацији договорили о радовима који ће бити извођени у овој месној заједници. С обзиром да су сва обећања испуњена, Чучковић је искористио прилику да се направе планови за следећу годину.

Он је навео да ће се реконструисати пут кроз Орашац, да ће се урадити нови мост на ободно гравитационом каналу и у Мијаиловића крају, попут оног који је изграђен у Шевару као и да ће бити реконструисани путеви као и изграђени потпуно нови широм месне заједнице.

Данас је у оквиру манифестације одржана и фијакеријада, где је након дефилеа уследио такмичарски део.