Терени ФК “Будућност” из Звечке овог викенда били су центар доброг фудбала који су нам представили дечаци и девојчице из више од 50 клубова из Србије. Популарни турнир ,,Нове наде” окупио је више од 1000 фудбалера а ове године по осми пут се одржава у Обреновцу.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић свечано је отворио турнир и многобројним учесницима пожелео пуно среће у даљем фудбалском раду.

– Фудбалски савез Обреновца, Београда и Србије могу бити поносни на овај турнир. Ми са сигурношћу можемо рећи да наш фудбал има будућност и она лежи у овој деци. Подједнако смо посвећени и осталим спортовима и радујемо се сваком великом турниру у нашем граду. Хвала свим тренерима који су посвећени свом послу, спорт је веома значајан за здравље сваког детета – додао је Чучковић.

Председник комисије за спорт ГО Обреновац Милош Станковић казао је да су сви поносни на рад фудбалског клуба ,,Будућност” и нагласио да су заслужено домаћини овако великог турнира.

-Веома је важно да нам се деца баве спортом, то је битно за њихово здравље и сигурну будућност. Ми ћемо по завршетку изградње фискултурне сале у Звечкој имати и зимске турнире  – рекао је председник Савета МЗ Звечка Петар Лалић.

Живојин Кузмановић испред ФК ,,Будућност Звечка” овом приликом најавио је да ће турнир следеће године бројати и више клубова а самим тим и више учесника.