У засеоку Дорћула у месној заједници Стублине у току су радови на реконструкцији пута у дужини од 2,2 километра. Према речима председника Савета месне заједнице Петра Петровића, пут је био у јако лошем стању и није реконструисан 30 година.

– Пре десетак дана смо били на Кружном путу у Стублинама где смо завршили асфалтирање, данас смо на путу у Дорћули који ће до сутра бити завршен све до игралишта. Грађани су презадовољни, радимо и пут према Коповима. Остаје нам још неколико путева који су у плану, у Лазаревића крају и у Симеоновићима на економији, тако да ћемо до краја године урадити све оно што је предвиђено годишњим планом и програмом – казао је Петровић и најавио да ће радови на изградњи водоводне мреже у Грчића крају почети у петак.

Обиласку радова је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је у разговору са мештанима изразио наду да ће се нови пут користити на безбедан начин као и да ће сви возачи поштовати прописе и ограничење брзине.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин  је објаснио по чему се Обреновац разликује од осталих општина и градова.

– Оно што општину Обреновац, јавна комунална предузећа издваја од многих других градова и приградских општина је то што ми увек унапред имамо спремну пројектну документацију. Небитно да ли се ради о комуналној или путној инфраструктури, увек смо спремни да потражимо средства која у том тренутку има било република или град. У задњих месец дана смо привели дванаести километар на асфалтирању са средствима која је град одвојио. Жеља нам је да граду подаримо што више асфалтних путева што више комуналне инфраструктуре, што више објеката, и ништа нас неће спречити да наш град буде што лепши и бољи на корист наших суграђана – закључио је Марошанин.