Подигнуте су топлотне подстанице у Белом Пољу и насељу Бреска чиме се стичу услови да се стотину домаћинстава из ових насеља ове грејне сезоне прикључи на топловодну мрежу. Да би се енергија довукла у Бело Поље, било је потребно изградити примар дужине 1,5 км у вредности од 42 милиона динара, подсетио је директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић.

– У току су најинтензивнији радови у последњих неколико деценија, дакле на преко 12 градилишта топловод улаже преко 190 милиона динара сопствених средстава у санације, реконструкције и нове конзуме. Помносни смо да су сва средства из реалних и здравих извора финансирања, топловод нема ни динар кредита, позајмица нити других трансфера, то су средства која наплатимо од наших грађана, зато стално апелујемо на редовно плаћање рачуна јер тако средства улажемо на добробит осталих грађана – казао је Ивковић данас у Бело Пољу.

Он је додао да, осим што је веома интензивна, ова је једна од најтежих сезона.

– Морам да подсетим да је грејна сезона трајала до 16. маја, уместо до 15. априла. Дакле, 31 дан дуже грејања је нама једна петина грађевинске сезоне мање, осим тога прва половина јуна је била заиста кишна где смо практично у првим половинама дана само отклањали последице пљускова од претходне ноћи. Међутим, ми морамо бити спремни и на такве изазове, зато наш календар догађаја неће каснити – закључио је Ивковић.

Ивковић је најавио да ће предузеће крајем септембра кренути у ископе на примарном одвојку ка будућој подстаници 45А у зони Шабачког пута чиме ће насеље Музичка колонија добити грејање у 2020. години.

– Поред инвестиција за нас су подједнако важне санације и реконструкције. Преко 50 милиона динара коштају санације на конзумима на којима смо током зиме утврдили да имају огромне губитке, то су топлотне подстанице 34 и 35 што је преко стотину кућа. Такође, у главној улици санирамо један од најважнијих примара који снабдева више од половине града, за ову годину је планирана траса завршена, а следеће године настављамо даље – истакао је Ивковић.

Обиласку радова у Белом Пољу је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је разговарао са мештанима о току радова.

– Све је спремно за почетак грејне сезоне у Обреновцу,  хладна вода ће потећи са термоелектране већ 1. септембра. Интензивно обилазимо и градилишта нових конзума како би неколико стотина домаћинстава и у Белом Пољу и на Бресци било огрејано до првих снегова до краја ове године. Мислим да су радници на изградњи ових подстаница и линијске инфраструктуре показали велико пожртвовање током лета. Високе температуре су некада успоравале радове, али најважније је да људи овде добију онај комфор који имамо сви ми који имамо централно грејање у Обреновцу – нагласио је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље Немања Илић је истакао да ће чланови Савета бити на располагању мештанима и пружити им помоћ у вези прикупљана документације која је непоходна при подношењу захтева за прикључења на топловодну мрежу.