У згради Градске општине Обреновац данас је одржан састанак актива директора основних и средњих школа са територије општине Обреновац са представницима општине. Главна тема састанка је била припрема за предстојећу школску годину.

Састанку су поред председника општине Обреновац Мирослава Чучковића и његовог помоћника задуженог за образовање Драгана Блажића, присуствовали и представници саобраћајне полиције.

– С обзиром да имамо доста радова у граду на инфраструктурним објектима, заједно са полицијом смо дефинисали циљеве које морамо постићи у наредном периоду. Све школе и обданишта су спремна за пријем нових ђака – потврдио је Блажић и додао да ће се руководство базирати на квалитет наставе.

Он је подсетио да је у току изградња нове школе и фискултурне сале у Звечкој и похвалио школске објекте на територији општине Обреновац који су, према његовим речима, знатно бољи и опремљенији од многих на територији града Београда.

И сви вртићи спремно чекају нову радну годину, то је потврдио Милош Десанчић, директор Предшколске установе ”Перка Вићентијевић”.

– Капацитети предшколске установе су максимално попуњени, на нивоу су прошлогодишњих, у нову годину крећемо са 2050 малишана, опремљена је и кухиња у Стублинама која ће производити храну за вртић ”Звончица” – нагласио је Десанчић и додао да је уписан исти број малишана који је и исписан, а то је отприлике 380.

Директор ОШ ”14. октобар” у Баричу Драган Ненадић је најавио да ће се, због почетка нове школске године и зарад безбедности у саобраћају у уторак, 27. августа одржати заједнички родитељски састанак са представницима општине и саобраћајне полиције како би се решили сви могући проблеми који су наступили са отварањем аутопута.

Вера Ђорђевић председник актива директора је истакла да је састанак који општина сваке године организује доказ добре сарадње и подршке коју општина пружа образовних установама.