Као што је претходне недеље најављено, данас су започети радови на уређењу канала Село у месној заједници Уровци. Радови се изводе у дужини од километар и изводи их ЈВП ”Београдводе”.

Председник Савета месне заједнице Синиша Стевановић је истакао да овај канал никада није чишћен као и да је мештанима, због запушености, представљао проблем. Према његовим речима са сваком већом кишом је долазило до изливања воде на околне њиве и парцеле.

Током ове године ће, у складу са листом приоритета, бити очишћено још 25 километара каналске мреже широм Обреновца.

– Ради се по приоритетима, то јест, по потенцијално најугроженијим подручјима, али се нећемо зауставити на томе. Следеће године ћемо очистити целу касету на простору Скеле и Ушћа – најавио је Дејан Камбер из Кабинета председника општине Обреновац. Он је подсетио да су претходне недеље започети радови на уређењу канала Беле баре поред аутопута у Пироману.

Обиласку радова је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је овом приликом казао да ће Уровци и Кртинска добити канализацију и грејање.

– Канализацију ћемо у овом насељу почети у наредних неколико дана, с обзиром да је комплетна грађевинска оператива компаније која ради канализацију на Ваљевском путу добила посао и овде. Наредних 9 месеци ће трајати радови док не дође канализациона мрежа до сваког домаћинства у Уровцима. Што се тиче грејања, од 99 парцела које општина откупљује, за 66 је издато решење о експропријацији и ми смо две трећине посла завршили што се тиче чувене Треће магистрале топловода – нагласио је Чучковић.

Он је подсетио да су средства за ту намену добијена од стране ЈП ЕПС и рекао да очекује да ће јавна набавка за изградњу топловодне мреже у Уровцима и Кртинској бити објављена до краја године.

– Након тога иде пресвлачење локалног пута куда иду аутобуси јавног превоза с обзиром да нећемо да га радимо сада, јер бисмо га копали поново. Посвећени смо развоју овог места толико да у будућности неће бити разлике између услова живота у, рецимо, Рватима, Потића Воћу, Белом Пољу, Уровцима, Кртинској и Звечкој – закључио је Чучковић.