У фабрици воде на Забрежју је настављен посао на замени филтерске испуне на још четири филтерска поља. Наиме, претходне године је извршена замена, такође, четири филтерска поља, а следеће године су у плану још четири, што је укупно 12 филтерских поља која ће бити замењена. Директор ЈКП Водовод и канализација ”Обреновац”, Бранко Матић је објаснио да филтерска поља служе за пречишћавање сирове воде која стиже са водоизворишта, а са завршетком ових радова грађани ће добијати квалитетнију воду, сирова вода ће се брже прочишћавати и биће олакшан посао радницима у фабрици.

– На фабрици воде настављамо посао започет прошле године, а то је замена филтерских испуна у филтерским пољима. Прошле године смо заменили филтерске испуне у четири филтерска поља, ове године ћемо урадити исто толико, једно је управо завршено, прешли смо на друга поља, остаје нам да за наредну годину испланирамо и урадимо још четири – нагласио је Матић.

Он је истакао да би тиме у потпуности био завршен овај посао који никада није рађен откако је направљено постројење за производњу питке воде.

– У овим пољима се врши механичко чишћење воде и то је један део процеса пречишћавања који нам практично помаже да ону сирову воду која долази са водоизворишта што брже и што квалитетније прерадимо и пустимо у град. С обзиром на старост ових филтерских поља, њихова пропусна моћ је значајно умањена, сада ћемо моћи много брже и ефикасније да прерадимо воду која иде ка нама и у исто време много брже ћемо моћи да оперемо филтере, што радимо често, то јест једном недељно – закључио је Матић.

Вредност инвестиције, која осим замене осам филтерских поља подразумева и замену 4300 дизни, је 4,5 милиона динара.