Данас је у Обреновцу, у улици Милоша Обреновића бр.14, отворен нови огранак Библиотеке “Влада Аксентијевић”. 

Библиотека “Влада Аксентијевић” је својим деловањем усмерена ка општем образовању, информисању и задовољавању културних потреба грађана, као и очувању културних вредности општине Обреновац. Библиотека је до данас поред централне зграде имала и четири активна огранка и то, два у граду (у Спортско-културном центру и насељу Ројковац) и два у селима (Стублине и Дрен). 
Данас је у главној улици отворен нов огранак, а Ивана Јаношевић, директорка библиотеке је на данашњем отварању рекла: 
– Нови огранак се налази у делу града у коме до сада обреновачка библиотека није имала свој простор. Сигурна сам да ће овај огранак добро радити, јер у близини имамо највећу основну школу у Обреновцу, а корисници ће бити и становници из овог дела града који обухвата неколико насеља. Потрудили смо се да понуда књига у овом огранку буде за свачији укус. Посебну пажњу смо посветили делу књижевног фонда намењеног најмлађима, тако да верујем да ће они имати посебно задовољство да овде долазе. 
Поред услуга издавања књига у новом огранку биће уређена читаоница, а до краја године ће у објекат бити уведен бежични интернет, тако да ће библиотека и ту услугу моћи да понуди корисницима. 
 
 
– Оно што је такође велико задовољство, првенствено нас запослених у библиотеци, је то што смо овај огранак назвали по нашем суграђанину Павлу Б. Николићу, уз сагласност његове породице. Заиста ће нам служити на част да овај храм културе у овом делу града носи његово име – казала је Ивана Јаношевић на данашњем отварању. 
Отварању је присуствовао и председник општине Обреновац Жељко Јоветић који је истакао да је отварање овог огранка добар пример коришћења јавних простора. 
 
 
– Запослени у библиотеци раде сјајне ствари и подижу лествицу увек на виши ниво. Ово је општински објекат који ће у наредних десет година користити библиотека и мислим да треба и неке друге просторе да определимо за овакве и сличне намене. Простор некадашње “Рибице” је простор који покушавамо да искористимо у сличне сврхе и то је оно чиме ћемо се бавити у наредном периоду. Требало би искористити и остала празна места у граду и ставити их у функцију и надам се да ћемо бити успешни као што су то запослени у библиотеци – рекао је Јоветић.
Радно време новог огранка библиотеке до 4. септембра биће понедељком од 13.00 до 20.00 часова, уторком, средом, четвртком и петком од 8.00 до 15.00 и суботом од 8.00 до 14.00 часова.