МЛАДГРАД признање додељено је данас, по други пут, у холу Народне банке Србије. Ово признање додељује се локалним самоуправама, формалним и неформалним организацијама и појединцима који су допринели побољшању положаја младих у локалној заједници.

 
У партнерству са Министарством омладине и спорта и Министарством за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и у сарадњи са УСАИД, ИСЦ, Мисијом УН у Србији, ГИЗ, ОЕБС, НАЛЕД и Ерсте банком, Грађанске иницијативе додељују МЛАДГРАД 2011. у оквиру обележавања Међународног дана младих и званичног краја године младих према календару УН.
 
Циљ награде је да се ода признање за укупан допринос локалних самоуправа унапређењу положаја младих на локалу и тај допринос начини видљивим широј јавности. Поред тога, награда има за циљ и да подстакне локалне самоуправе да учине више на унапређењу положаја младих. 
 
Награда МЛАДГРАД 2011. додељена је у три категорије. Градска општина Обреновац добила је главну награду у категорији за укупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници. 
 
 
Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић је на уручењу награде рекао:
 
– Општина Обреновац је добила ову награду за допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници. То није резултат једног пројекта већ вишегодишњег настојања младих људи да постану видљиви. Све је почело 2008. оснивањем Канцеларије за младе, а потом и доношењем стратешких докумената. Тако је донет Локални акциони план за младе који је усвојен у Скупштини ГО Обреновац. То је био деветомесечни процес који је укључио целу локалну заједницу и који је прописао механизме за спровођење локалне бриге о младима. Канцеларија за младе и усвојени документи су променили живот младих у Обреновцу на тај начин што се млади питају и што се излази у сусрет њиховим потребама. Признање је велики подстрек и наставићемо да млади буду препознати у буџету општине, јер они једини успевају да дуплирају тај буџет конкурсима на којима учествују. И трудићемо се да Обреновац буде општина по мери младих. 
 
 
 
Победник у категорији за додељен јавни простор младима је општина Бечеј, а у категорији локалне омладинске организације, неформалне групе или иницијативе за допринос унапређењу сарадње између локалне самоуправе и младих је Удружење ФОРЦА из Пожеге. 
Поред главних награда, у оквиру категорија су додељена и признања. За нарочит допринос унапређењу положаја рањивих категорија младих признање је добила општина Бачки Петровац, док је за лични допринос побољшању положаја младих у локалној заједници признање добио Адмир Вељовић из Пријепоља.
 
 
 
Данашњој додели признања присуствовали су представници Министарства омладине и спорта, Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и УСАИД-а.