Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима обишао месну заједницу Пироман. У Пироману су у току радови које изводи ЈВП ”Београдводе” на уређењу канала Беле баре у дужини од 3,6 километара.

– За претходне три године очистили смо преко сто километара каналске мреже односно унутрашњих вода и на томе се нисмо зауставили. Интензивни радови ће се наставити већ у августу и у наредним месецима – казао је Дејан Камбер из кабинета председника и најавио радове у Кртинској и Уровцима.

– Тамо се, после скоро 40 година, у потпуности уређују канали Село и Гајске баре, а биће уређени и канал Караћуша у Пироману. Тренутно је најбитније да канал Беле баре који је дуг 3,6 километара може све воде са аутопута даље да спроведе ка реци Тамнави. Тако ће цела та слика функционалности површинских вода бити на вишем нивоу него у претходном периоду – закључио је Камбер.

Чучковић је у разговору са мештанима Пиромана обећао да ће након отварања аутопута, које је заказано за 18. август, бити саниран атарски пут који паралелно иде са аутопутем.