Данас су започети радови на изградњи новог моста у месној заједници Скела. Мост који је до сада био на простору у Драгојловића крају срушен је, пошто је био у лошем стању и није био безбедан за саобраћај. Радови на изградњи новог моста трајаће три месеца, а по завршетку радова више од 100 пољопривредника имаће безбедан пролаз до својих парцела.

– Почетком године реконструисали смо мост у Улици Милоја Бељинца, тада смо обећали да ћемо реконструисати и овај мост. До краја године реконструисаћемо и мост на простору Грабовца, на ОБД каналу, као и у Пољанама на старом току Колубаре. До краја године, мостови који су били у лошем стању биће за понос и служиће највише нашим пољопривредницима како би несметано дошли до својих њива – казао је Дејан Камбер, саветник председника Градске општине Обреновац.

Радове финансира ЈП ,,Србијаводе” а извођач радова је ЈП ,,Београдводе”. Вредност радова износи три милиона динара. Паралелно са изградњом моста урадиће се и чишћење каналске мреже.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, приликом обиласка градилишта, замолио је руководиоце да радови престану на три сата због великих врућина.

– Данас је последњи врео дан, направите паузу између 11 и 2. Најважније је да сачувамо здравље људи, мостови и путеви неће побећи, важно нам је да сви људи који учествују, сви градитељи буду трајно на нашем простору, како би још мостова направили – додао је Чучковић.

Милан Стојић, председник Савета МЗ Скела, нагласио је да су у једној години урађена два моста која су више од 50 година били у јако лошем стању и нису били сигурни за пролаз.

Живота Мирчетић, одобрник у Скупштини ГО Обреновац подсетио је на то да је од почетка изградња Цркве у Скели, велики број инфраструктурних радова урађен у последњих годину дана.