Градска општина Обреновац по трећи пут заредом организује пројекат “Матурско лето”. Данас испред СКЦ-а је 38 најбољих матураната и 12 студената потпуно бесплатно кренуло на заслужени одмор у Грчку. Младе Обреновчане чека осам дана на прелепом острву Закинтос, а у повратку ће два дана провести у Солуну.

Закинтос је треће острво по величини у Јонском мору. Површина острва је 410 км2, а дужина обале је 125 км. Налази се на 9,5 миља источно од Кефалоније. Са источне стране острва пружају се равнице које се лагано спуштају у мирне заливе и песковите плаже, док се са западне стране налазе планине. Закинтос је острво богате културе и традиције.

– И ове године реализујемо пројекат “Матурско лето” где наши најбољи матуранти и 12 студената који нису добили награде на конкурсу за стипендије путују на Закинтос, а поред Закинтоса два дана боравиће и у Солуну. Тамо ће напунити батерије за студије и посао, тако да види се и на њиховим лицима срећа и еуфорија што путују на заслужен и леп одмор – рекао је Милош Станојевић, члан већа ГО Обреновац.

Пројекат “Матурско лето” је награда ГО Обреновац ученицима за резултате које су остварили током школске године.