”Омладински фонд” је програм за доделу новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади људи широм општине Обреновац. Пред почетак новог циклуса, завршена је реализација 13 пројеката који су подржани на прошлогодишњем конкурсу.

Један од тих пројеката је био и пројекат ”СПРУДарење”, који је предложила неформална група младих БаричСИТИзенс” из Барича. Њима су опредељена средства у укупном износу од 86.000 динара за уређење спруда на Баричкој ади.

Милош Јевђеновић из Барича је објаснио да је група младих прошлог лета дошла на идеју да уреди овај простор.

– Нас 10 другара смо дошли на идеју да додатно уредимо спруд и направимо угођај и нама и људима који ће тек открити чари овог острва. Поставили смо два нова сунцобрана са столовима и клупама, је овде је лети пуно, долазе људи из околних места не само из Барича. Драго нам је што је општина подржала нашу идеју и захвалио бих се власнику стоваришта ”Дежева” који је обезбедио материјал за репарацију постојећих столова и клупа – казао је Јевђеновић.

Ивана Дамњановић је једна од чланица одбора ”Омладинског фонда” који расписује конкурс и одлучује о финансирању пројеката неформалних група младих са територије општине Обреновац. Она је истакла да се члановима одбора одмах допала идеја групе младих из Барича и рекла да је овогодишњи конкурс управо завршен, те да ће реализација нових пројеката почети од 15. августа.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је приликом обиласка Баричке аде нагласио да живот чине мале ствари.

– Можда некада нисмо ни свесни колико је Обреновац леп град и колико има оваквих кутака за уживање, а којима не могу да се поносе неке друге општине. Са друге стране, живот чине мале ствари, одавде се може видети наш нови мост и наша најважнија грађевина, али овај мобилијар је нешто чему смо ми искрено били посвећени, не само овде, већ и у осталим деловима града и месним заједницама, и надаље ћемо се трудити да све оно што су жеље становника суштински преточимо у дела на терену – казао је Чучковић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић је подсетио да је кроз програм ”Омладински фонд” прошле године подржано 13 пројеката, између осталог пројекат теретане на отвореном у Великом Пољу, уређена су дворишта вртића ”Цицибан” и ”Цврчак”, као и двориште ОШ ”Посавски партизани”.