Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић заједно са корисницима ”Цевке” положио камен темељац за наставак уређења овог популарног бањског комплекса. У питању је друга и завршна фаза радова у оквиру које ће бити изграђен базен, додатни тушеви као и пратећи садржај. Вредност пројекта је 42 милиона динара и у потпуности га финансира Градска општина Обреновац.

Чучковић је у разговору са грађанима још једном обећао да ће туширање и коришћење будућих базена и даље бити бесплатно, без обзира што ће простор бити ограђен.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин је казао да је најинтересантније што ће овим пројектом бити изграђен базен са бањском водом која ће стално циркулисати.

Базен са термоминералном водом ће се састојати од две подцелине. Први базен је дубљи базен у којем се за потребе бањања може седети. Дубина базена је 105 цм, а дубина воде 90 цм. Други базен је плићи базен предвиђен за бањање доњих екстремитета. Дубина базена је 60 цм, а дубина воде у базену 45 цм. Око базена планирана је заштитна ограда од инокс цеви, како би се сви корисници усмерили да пре уласка у базен прођу кроз дезобаријере и како би се тиме спречило уношење нечистоћа у базен (трава, прашина песак..).

Марошанин је подсетио да ће поред постојећих 17 тушева са бањском водом бити додато још 6 нових. Део терена ће бити претворен у плато за сунчање са засеном у виду дрвене перголе. Мање појединачне перголе као засене планиране су на још три места у комплексу уз нове пешачке стазе: из правца градских базена, преко приступне саобраћајнице поред Спа центра, из прваца насеља Тополице преко пешачког моста на Спојном каналу, из правца Улице Краља Александра и из правца хотелског комплекса.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је изразио задовољство поводом успешне грађевинске сезоне.

– Сезона је у пуном јеку тако да се широм Обреновца изводе радови, сваки дан смо у обиласку локација. Радови који се овде изводе су раније планирани и ми смо изненађени којом брзином успевамо да, нешто што су биле дугогодишње жеље, остваримо. То је захваљујући доброј сарадњи са Београдом и нашој спремности, благовременој изради пројеката, добијању грађевинских дозвола, општем просперитету привреде и добром приливу средстава од пореза и доприноса који се могу преточити у нове инвестиције – закључио је Митровић.

Рок за завршетак радова на уређењу терена бањског комплекса је120 дана.