Након готово два месеца завршени су радови на стругању и асфалтирању оштећеног коловозног застора на државном путу, то јест Обреновачком путу кроз Барич. У току је постављање хоризонталне сигнализације.

– Пуних 40 година је Обреновачки пут, у делу који пролази кроз Барич, чекао детаљну реконструкцију. Промењена су два слоја, теретни, то јест носећи и други, завршни слој. Због нечијег нечињења претходне 4 деценије, ми смо морали 40 дана да се мучимо. Било је пуно нервозе током реконструкције, јер није свеједно када журите на посао, у школу или када, не дај Боже, водите некога код лекара, али хоћу да се захвалим грађанима на стрпљењу. Ипак је било и тешких речи према мајсторима, сви заборављамо да је њима теже него нама, они су по цео дан на сунцу поред врелог асфалта, али мислим да је све ово вредело мука – казао је Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Он је апеловао на све возаче да обрате пажњу и прилагоде брзину.

– Желео бих да замолим грађане да сви обратимо пажњу, зато што је ограничење брзине кроз насељено место Барич 50 километара на час, и овуда ће близу 700 ђака кренути у школу од 1. септембра – додао је Јовановић.

На другом крају месне заједнице Барич, у Улици 14. октобра данас је започета реконструкција водоводне мреже. Укупно 28 домаћинстава је због конфигурације терена и лоших инсталација имало смањен притисак, те је ЈКП Водовод и канализација одлучило да приступи овом послу, како би се нормализовало снабдевање водом у том крају.

– Добар део водоводних инсталација у Баричу је изведен пре много деценија, градила је и ”Прва искра”, тако да за неке линије немамо грађевинске дозволе и пројекте, зато када приступимо реконструкцији врло је тешко изаћи у сусрет свим потребама које грађани у овом тренутку имају. Такође, овде је изградња одавно превазишла наше капацитете, а и сама конфигурација терена у Баричу је јако специфична и овакви подухвати су много комплекснији него у равничарским крајевима. У Улици 14. Октобра се ради реконструкција 236 метара водоводне мреже која је била поцинкованог материјала пречника 64, сада стављамо нову полиетиленску цев пречника 110 – навео је директор предузећа Бранко Матић и додао да је вредност радова 5,5 милиона динара.

– Иако је рок 90 дана, ми ћемо ово знатно брже завршити и трудићемо се да што мање ометамо становништво у редовним активностима – нагласио је Матић.