У месној заједници Трстеница у току су радови на рехабилитацији постојећег асфалта у дужини од 3 километра од окретнице до гробља, то јест до Пиромана.

Дане Живановић, мештанин и одборник у Скупштини Градске општине Обреновац је истакао да је пут био у лошем стању.

– Јако дуго времена лобирамо за овај пут, који није реконструисан од 1991. године. Неке ситне неправилности смо крпили и није било другог решења од овакве реконструкције – истакао је Живановић и додао да ће пут бити готов у наредних пар дана.

Радове је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је том приликом истакао да је поносан на јединство које влада у селима.

– Синхронизација рада одборника, чланова Савета месне заједнице и свих мештана је довела до тога да не може нешто да се замисли, а да се не оствари. Такође, комплетна екипа радника ће већ током ове недеље прећи у Стублине. Испунили смо обећање када смо рекли да ће ово лето бити паклено што се тиче радова и да неће проћи нити један дан да нешто конкретно нашим грађанима на испоручимо – поручио је Чучковић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Милан Марошанин је објаснио да то предузеће уз изградњу и одржавање некатегорисаних путева врши и надзор над изградњом и реконструкцијама категорисаних путева на територији Обреновца.

– Ми ћемо вршити надзор и над реконструкцијом Улице Ђачког батаљона која ускоро треба да почне, као и над свим реконструкцијама које раде републичка или градска предузећа. Наш задатак јесте и да на свим локалним путевима који се сада асфалтирају урадимо и локалне некатегорисане путеве који излазе на ове путеве – казао је Марошанин.