Фестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције ”Међународни сусрети у Обреновцу” одржаће се ове године по јубиларни десети пут од 11. до 14. августа. И овогодишња манифестација ће окупити домаће и иностране фолклорне ансамбле.

Међународни фолк сусрети одржавају се и у Сремској Митровици и Бечеју, тако да ће заједничком организацијом три града на фестивалу учествовати 20 ансамбала из 16 земаља и то из Бугарске, Француске, БИХ, Пољске, Египта, Грузије, Хрватске, Мађарксе, Мексика, Северне Македоније, Румуније, Словеније, Шпаније, Русије и Турске.

Током трајања фестивала сва фолклорна друштва ће имати наступе на Градском тргу и дефиле кроз град како би приказали своје ношње и културну баштину земље из које долазе. За време фестивала биће организован и етно базар, изложба радова примењене уметности, изложба меда и пољопривредних производа и туристичке промоције Сурчина и Сврљига.

Манифестација почиње у недељу, 11. августа свечаним дефилеом који ће кренути у 19.30 часова од ”Ц маркета”. У дефилеу ће учествовати сва домаћа културно уметничка друштва као и сви гости, а кретаће се Улицом Вука Караџића, затим Кнез Михаиловом, Улицом Милоша Обреновића до Градског трга где ће програм почети у 20.00 часова.

Организатор и покровитељ манифестације је Градска општина Обреновац.

Од 2015. године Фестивал је под покровитељством Међународне организације CIOF. Ове године подршку организацији овог културног догађаја дао је UNESCO.