Омиљено место многих Обреновчана, излетиште Забран је данас добило нови мобилијар. Наиме, реч је од четири комплета лежаљки са сточићима који су постављени у форланду.

– Сезона купања и уживања на Забрану је отпочела, додуше ове године са закашњењем јер се вода касно повукла из форланда. Ми смо већ одавно у редовном одржавању форланда и шуме. Извршили смо пресипање шљунка преко купалишног дела форланда , у току су чишћења и кошења. Ове године смо дошли на идеју да простор унапредимо мобилијаром који је другачијег облика , те смо набавили 4 комплета лежаљки са сточићима. Надамо се да ће се нашим посетиоцима свидети, ако то буде случај ми ћемо проширити ове мобилијаре по читавом форланду – истакао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић. Он је додао да је уз акцију постављања новог мобилијара у току и акција обнове старог мобилијара.

– Због неколико немилих ситуација и непримереног понашања у заштићеном природном добру након којих смо остали са девастираним мобилијарима, морам да апелујем на све наше суграђане да се у Забрану понашају као у својој кући, стану или дворишту. Такође, апелујем да се новоизграђене пешачко-бициклистичке стазе не користе за паркирање – замолио је Андрић. Он је најавио да је након завршетка моста преко канала, у плану постављање стене за пењање за децу као и израда пројекта за изградњу авантура парка.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је овом приликом нагласио да се излетиште Забран из дана у дан унапређује како би сви љубитељи природе квалитетније и садржајније проводили време у њему.