У месној заједници Дрен тренутно се изводе радови на реконструкцији пута који води до сеоске школе. Према речима представника Савета месне заједнице пут је веома значајан за мештане, али је био толико похабан да крпљење рупа не би било довољно.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је данас са својим сарадницима обишао ове радове и том приликом подсетио да општинско руководство испуњава дата обећања.

– Ово је главни пут који спаја Бањански пут са центрима наших села. Као што смо и обећали, прошле године смо завршили комплетну саобраћајницу која спаја овај пут са Ваљевским путем преко Љубинића, спојили смо пут који повезује Скелу преко Доњег краја Грабовца. Сада идемо до села Дрен, Трстеница и реконструисаћемо кружни пут у Стублинама, и то ће бити августовска тура асфалта – најавио је Чучковић и додао да ће путеви у Уровцима и Кртинској бити реконструисани када буду завршени радови на изградњи секундарне мреже канализације како се не би поново копао асфалт.

– Асфалт ће бити дебљине 8 цм тако да ће моћи да потраје у наредних 10 година. Иста судбина чека и Улицу Ђачког батаљона у граду, и завршни ударац ће бити комплетна реконструкција Улице Вука Караџића попут Улице Војводе Мишића. Да би Обреновац напредовао ајде да сви учинимо напор да будемо стрпљиви док се сви радови не заврше – поручио је Чучковић мислећи на радове у Баричу на Обреновачком путу и апеловао на све возаче да ради безбедности деце и осталих учесника у саобраћају не користе нове саобраћајнице за испробавање брзине својих аутомобила.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је истакао да је циљ општинског руководства побољшање животног стандарда.

– Ми смо обећали и радимо на томе да завршимо саобраћајнице у селима које воде до школа. Иначе, месна заједница је врло активна, ево на захтев мештана ће ускоро бити подељене и канте за комунални отпад јер ће бити проширен обухват изношења смећа. Такође, ово не бисмо могли да урадимо да немамо одличну сарадњу са градом Београдом и да ми нисмо у потпуности припремљени. Тако је било и овог пута када се појавио вишак средстава ми смо једини од свих осталих градских општина били спремни и имали конкретне предлоге – нагласио је Митровић.