И овог лета деца и млади из Обреновца имају прилику бесплатно да учествују у занимљивим радионицама. Наиме, Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” током летњег распуста 2019. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 6 бесплатних радионица под називом ”Обреновац – град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег распуста.

Радионица ”Са науком на ТИ” се реализује од 1. до 30. јула и једна је од најпосећенијих, потврдио је члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

– Циљ овог програма је повећање интересовања за природне науке код деце, као и повећање нивоа употребног знања и оспособљавање младих за самостално, креативно и истраживачко мишљење и учење. Кроз кратке и занимљиве експерименте, који могу да се ураде и самостално код куће, деца уче основе хемије и физике. Искрено се надам да ће ово искуство навести неке да се у будућности баве науком.  Остало је још неколико дана до краја реализације ове радионице, а већ почетком августа ће почети радионица модерног певања, која је до сада увек била веома посећена – казао је Станојевић и додао да ће се са овим програмом наставити и у будуће као и током зимског распуста.

Поред поменуте две радионице деца и млади су се могли пријавити још на радионицу етно певања, уметност Оријента, плесну радионицу “Summer” салса као и на радионицу ”Платнени цегер је IN, пластична кеса је Recycle Bin”.