Поводом најава и упозорења на високе температуре, заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је данас обишао фабрику воде на Забрежју како би се лично уверио има ли довољно воде за потребе Обреновчана.

– Ми сваке недеље добијамо детаљан писмени извештај и ево данас смо се уверили да то што пише у извештају је у реду и да руководство општине и грађани Обреновца могу да буду спокојни јер воде има сасвим довољно и много више него претходне године. Оно што се свакодневно обавља у водоводу су разни текући радови, како на изворишту, испирању цевовода, радови на филтерском постројењу тако и на осталим деловима на водоводној мрежи, ту је и низ мањих интервенција широм Обреновца, али најбитније је да се редовно води рачуна о квалитету воде, те можемо бити задовољни – закључио је Митровић.

Помоћник директора ЈКП Водовод и канализација Иван Вујић је објаснио да је, због систематског улагања у водоводни систем, повећана производња воде.

– После вишедеценијског неулагања у водовод и инфраструктуру саме фабрике воде на Забрежју успели смо ту ситуацију потпуно да преокренемо у претходних пар година. Крајњи резултат тога јесте да смо у јулу ове године, у односу на исти период прошле године, имали већу производњу воде за 80 литара по секунди. Прошле године смо регенерисали 13 цевастих бунара, ове године смо успели чак 16 од 20 колико је било у плану. Регенерисан је и рени бунар који сада даје 100 литара воде у секунди а претходно је давао 45 литара, замењени су сви вентили на битним чвориштима на водоизворишту. Прошле године смо изменили првих пет филтерских поља, са тим послом настављамо и у овој години – истакао је Вујић и додао да водосистем функционише веома добро, али и то да је увек на снази апел да се вода као ресурс рационално користи.