Напредују радови на изградњи канализационе мреже дуж Ваљевског пута у месној заједници Звечка. Радови ће бити готови почетком септембра и теку предвиђеном динамиком потврдио је данас Иван Вујић помоћник директора ЈКП Водовод и канализација.

– Радови се тренутно изводе у Улици Браће Јоксића и теку према утврђеној динамици и плану без икаквих проблема. Изградња канализације обухвата деоницу од сретања за Улицу Цара Лазара до скретања за Гребачу. Овде очекујемо око 140 нових прикључака од чега ће 80 бити нискогпритиска а 60 гравитационог – казао је Вујић.

Он је нагласио да се овде гради четири километра канализације са обе стране пута за шта је Град Београд издвојио око 500.000 евра, односно око 60 милиона динара.

Председник Савета месне заједнице Петар Лалић је изразио задовољство поводом изградње канализације.

– Свакодневно смо на терену, а ово је пројекат од историјског значаја за становнике Звечке, после овога ће се кренути са радовима на изградњи канализације и на Шабачком путу – најавио је Лалић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је рекао да се радови изводе захваљујући доброј сарадњи са Градом Београду.

– Ово су скупи радови и представљали би велики терет за општински буџет, зато се раде из средстава Града Београда. Ми ћемо, зато из наших средстава, одмах након ових радова започети радове на канализацији на Шабачком путу – објаснио је Митровић.