Настављена је акција Градске општине Обреновац у чишћењу града и уклањању дивљих депонија, која се спроводи у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац”. Наиме, данас су у месној заједници Барич очишћене две дивље депоније, код вртића у насељу Колонија и код гробља.

Никола Белић шеф Службе изношења осталог отпада и депоновања је истакао да на територији општине има преко 50 регистрованих дивљих депонија које ЈКП ”Обреновац” свакодневно уклања. Он је најавио да у предузеће ускоро стиже још један смећар те ће се стећи услови да се обухват изношења комуналног отпада прошири на све месне заједнице које тренутно нису у систему.

Бранислав Вилотић из кабинета председника Градске општине Обреновац је казао да је велики проблем што се дивље депоније стално обнављају.

– Ово је стара депонија и стари проблем, чишћена је већ неколико пута. Нажалост, неко је овде дошао и избацио читаву дневну собу, фотеље, кревет, телевизор, уместо да је искористио превоз и отпад одвезао на депонију или позвао ЈКП да се кабасто смеће одвезе бесплатно – казао је Вилотић и подсетио да су казне за починиоце 50 хиљада динара за физичка лица и 100 хиљада динара за правна лица.

Овом приликом је апеловано на Обреновчане да стари намештај, апарате за домаћинство и друге кабасте предмете износе и остављају поред контејнера или на месту предвиђеном за изношење смећа у кантама, и то прве или друге суботе у месецу. Такође, депоновање смећа на градској депонији Гребача је бесплатно за физичка лица. Контакт телефон за све информације је 064/8312 596.