Почетком следећег месеца ће започети радови на уређењу терена популарног бањског комплекса званог ”Цевка”. У питању је друга и завршна фаза радова у оквиру које ће бити изграђен базен, додатни тушеви и пратећи садржај. Вредност пројекта је 42 милиона динара и у потпуности га финансира Градска општина Обреновац.

– Изгради ћемо базен површине 90 квадратних метара са две дубине, једна ће бити дубине 90 цм са клупама за седење, уз то постојаће дезобаријере, додатни тушеви, са стране ће постојати техничке просторије, где ће се налазити комплетна опрема за филтрирање базенске воде и пумпе које ће стално циркулисати бањску воду. Упоредо са тим уредићемо простор око самих базена, пешачке стазе и припремити терен за перголе – казао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин.

Он је истакао да ће поред постојећих 17 тушева са бањском водом бити додато још 6 нових.

– Тушеви ће бити са истом јачином млаза. Имамо 5,5 литара по секунди из бушотине, 4 литре ће ићи на тушеве, 1 литра ће стално бити у преливу на базену и константно ћемо имати квалитетну бањску воду са температуром од 31-32 степена – нагласио је Марошанин и додао да ће радови бити завршени у року од 120 дана.

Мирослав Чучковић председник Градске општине Обреновац је у разговору са корисницима ”Цевке” обећао да ће туширање и коришћење будућих базена и даље бити бесплатно, без обзира што ће простор бити ограђен.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је истакао да наставак реализације пројекта ”Цевке” представља наставак реализације амбијенталног уређења улаза у урбану зону Обреновца.

– Ово је само један део футуристичке слагалице коју смо спремили за овај део Обреновца који ће у наредних 5 година постати симбол нашег града. На оближњим базенима је у припреми аква парк, радимо на новом пројекту који ће проширити наше базене, радиће се и реконструкција хотела ”Обреновац” и ускоро ће почети конкретни радови на изградњи новог тржног центра преко пута. Због свега овога смо стратешки пре две године преусмерили аутобуски саобраћај у Улицу краља Александра Првог – закључио је Вранешевић.

Овом приликом је најављено да ће ускоро уследити реконструкција поменуте улице.