Напредују радови на изградњи новог крила ”Д” Дома здравља ”Обреновац”, а упоредо са радовима, набавља се и нова опрема неопходна за рад. Наиме, према речима директора, др Обрада Исаиловића, у ту установу свакодневно пристиже неопходна опрема у вредности од 30 милиона динара.

– У ново крило, укупне површине 2000 квадрата, ће бити смештена хитна служба, служба за здравствену заштиту одраслих и служба за кућно лечење. Имаћемо 14 ординација са пратећим просторијама као што су просторије за интервенције. Радови напредују добро, очекујемо да ће до јесени објекат бити готов – казао је Исаиловић и додао да објекат и опрема сами не чине здравство, већ и оспособљен кадар, због чега је Дом здравља послао на специјализацију 13 доктора.

Начелник хитне службе др Раде Милошевић је објаснио да су јавне набавке за опрему спроведене у току изградње како би тај објекат у моменту када буде изграђен био потпуно опремљен. У питању су намештај, монитори, дефибрилатори, апарати за вештачку масажу срца, компјутери, штампачи, фрижидери.

– То је високософистицирана опрема најновије технологије, а сваки апарат је мултифункционалан. Практично сем мониторинга, то јест, приказивања основних виталних функција пацијената током боравка у нашој установи, поред ЕКГ-а апарат може да ради и мерење крвног притиска, засићеност крви кисеоником, мерење температуре и пулса, тако да ми са једним апаратом обављамо више дијагностичких процедура – нагласио је Милошевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је током представљања дела опреме и обиласка Дома здравља истакао да је важно да се та установа просторно и кадровски ојача, како би се одговорило захтевима Обреновчана, којих је све више, јер Обреновац константно расте и напредује.

Миодраг Митровић, заменик председника општине је рекао да се општина од почетка веома активно укључила и у обезбеђење услова и у изградњу новог објекта.

– Реаговали смо на сваки најмањи застој, инсистирали смо и успевали да отклонимо те застоје, коначно ће физикална терапија изаћи из подрума, многи здравствени радници, а самим тим и пацијенти, ће се пријатније осећати у овом простору – навео је Митровић и додао да ће објекат имати и лифт и пасарелу чиме ће се омогућити већа приступачност.